Bloggaaminen sopii kaikille kirjoittamisesta nauttiville. Jos pääsi on täynnä kirjoitusideoita, haluat jakaa ajatuksiasi muiden kanssa, ja sinulta löytyy aikaa ja halua luoda jotain uutta, blogi voi olla täydellinen idea. Blogin aiheen voi valita itse, samoin siihen käytettävää aikaa ja panosta voi säädellä halunsa ja elämäntilanteensa mukaan. Bloggaus voi olla puhtaasti rento harrastus tai pientä lisätuloa tuova sivutyö, mutta siitä voi tulla jopa ammatti! Blogin aloittaminen on yllättävän helppoa!

Mitä laitteita bloggari tarvitsee?

Bloggarin ei tarvitse olla tekniikkanero, mutta pelkällä paperilla ja kynällä ei toki pärjää. Kirjoittaminen hoituu mukavimmin tietokoneella, tien päällä kirjoitettaessa tabletti ja puhelin ovat hyvä apu. Monen blogikirjoituksen suola ovat hyvät kuvat. Jos omassa puhelimessa on hyvä kuvanlaatu, bloggaaja pärjää mainiosti sillä eikä tarvitse välttämättä erillistä kameraa. Halutessaan voi toki hankkia monenlaisia teknisiä apuvälineitä: telineitä, kaapeleita, muistitikkuja ja -kortteja. Jos viimeisen päälle laadukkaat bloggauslaitteet ja lisävarusteet kiinnostavat, napsauta saadaksesi lisätietoja.

Blogialusta ja muita valintoja

Ensimmäinen askel blogin aloittamisessa on blogialustan valinta. Sinun ei siis tarvitse luoda sivustoa alusta lähtien itse, vaan voit hyödyntää joko ilmaisia tai maksullisia blogialustoja. Valitse aihe, josta sinulla riittää runsaasti kirjoitettavaa, ja nimeä blogisi kuvaavasti. Muokkaa blogin ulkoasu selkeäksi ja houkuttelevaksi alustan avulla. Kirjoita blogiisi mielenkiintoista sisältöä ja kerro siitä muille esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa ja lisäämällä blogisi blogiportaaleihin. Jos haluat myös tienata blogillasi, tutustu esimerkiksi hakukoneoptimoinnin merkityksee ja affiliate-markkinointiin.