Kemikaalien välttäminen, luonnollinen elämä, puhtaampi ruoka sekä kosmetiikka ovat kuumia aiheita juuri nyt. Näistä aiheista on kirjoitellut Noora Shingler jo vuodesta 2008 lähtien. Hänen blogissaan ihmetellään ja kyseenalaistetaan arkipäivän kemikaalit, paljastetaan niiden salaisia lähteitä sekä pohditaan parempia ja puhtaampia vaihtoehtoja kemikaaleille tai niiden täyttämille tuotteille.

Kemikaalicocktailin takana

eko blogNoora on äiti, vaimo, bloggaaja ja kolumnisti. Hän on myös kirjoittanut kirjan kemikaaleista. Asiantuntija myös suunnittelee luonnonkosmetiikkaa Mádara-luonnonkosmetiikkamerkille laajan tietämyksensä mahdollistamana. Bloginsa sivulla Noora kertoo olevansa erityisen kiinnostunut muun muassa terveydestä, ravitsemuksesta, luomuruuasta, luonnonkosmetiikasta, eettisestä muodista sekä kirpputoreista. Hän elää lisäaineetonta elämää tyylikkäästi ja luennoi kemikaalittomasta elämästä ja tähän liittyvistä aiheista.

Noora aloitti blogin vuonna 2008. Idea blogiin tuli kuin ohimennen, kun hän työskenteli Kuningaskuluttaja-ohjelmassa. Toimittaja huomasi, ettei suurella osalla väestöstä ole tietoakaan siitä, kuinka suuren kemikaalimäärän keskellä elämme päivittäin ja kuinka erityisesti kotimme, aamurutiinimme ja lounaamme ovat tungettu täyteen kemikaaleja, muovia ja muita terveydelle haitallisia aineita. Televisiokasvo tunsi, että hän haluaa kirjoittaa aiheesta ja levittää tietoisuutta aiheesta.

Kiinnostus kosmetiikkaan

Noora on erityisen intohimoinen kosmetiikasta ja tekeekin yhteistyötä Mádara-luonnonkosmetiikkamerkin kanssa. Toimittaja nostaa blogissaan esille ajatuksia. Hän ihmetteleekin, miksi olemme kiinnostuneita lähiruuasta, mutta emme lähikosmetiikasta. Hän on huolissaan siitä, ettemme tiedä, mitä kasvoillemme levitämme. Noora onkin suunnitellut vuosina 2013 ja 2014 Suomen markkinoille lanseeratun Mádaran Pihlaja-tuotesarjan.