Kaukokaipuu on blogi, joka kertoo kirjoittajansa Nellan matkoista Suomessa ja ympäri maailmaa. Kaukokaipuu ei ole perinteinen matkailublogi, vaan reissut ovat yleensä patikointia, kalastusta tai muuta luonnossa liikkumista. Bloggaaja Nella kirjoittaa myös Suomen suosituimmalle retkeilysivustolle. Omien sanojensa mukaan reppu ei paljoa paina ja kirjoittaminen ja kuvaaminen on Nellalla verissä. Sen huomaa hyvin tuotetusta tekstistä ja ammattitaitoisista kuvista. Bloggaaja Nella toivoo saavansa jossain vaiheessa mahdollisuuden kirjoittaa Finnairin sivuille.

Blogipostauksia löytyy Suomen ja Euroopan kohteiden lisäksi Yhdysvalloista ja Aasiasta. Vaikka blogin kerrotaan olevan retkeilyyn ja luonnossa matkailuun keskittynyt, löytyy sieltä myös kaupunkilomakirjoituksia. Hyvän bloggaajan tunnistaakin monipuolisista teksteistä, kuten tässäkin tapauksessa. Menestyneet bloggaajat kirjoittavat myös sellaisista aiheista, jotka eivät ole kaikkein lähinnä itseään. Näin blogi saadaan pidettyä mielenkiintoisena. Kaukokaipuusta löytyy paljon kirjoituksia sellaisellekin lukijalle, joka ei ole varsinaisesti kiinnostunut retkeilystä.

Blogit ovat yleistyneet viime vuosina ja moni tienaa niillä elantonsa. Tästä hyvä esimerkki on ruotsalainen Isabella Löwengrip, joka pitää Blondinbella-blogia. Blogit saavat tulonsa myymällä mainostilaa. Suosituimmat blogit ovatkin täynnä mainoksia, joskus jopa häiritsevissä määrin. Matkailu ei suinkaan ole ainoa aihe, josta ihmiset tykkäävät kirjoittaa ja lukea. Matkailublogien lisäksi suosituimpia aiheita ovat muun muassa muoti, ruoka, terveys tai lapset. Voisi sanoa, että melkein jokaiselle aiheelle on kirjoittajansa. Suurin osa bloggaajista on harrastelijoita, jotka kirjoittavat kuin nettipäiväkirjaa itselleen ja muutamalle muulle siinä sivussa.